header


Hallo, ik ben Katrien Baaten, trotse mama van Joren en Thorben en liefje van m'n liefde, Vincent. Ik ben kleuterjuf van opleiding, maar in januari 2006 ben ik gestart met Toermalijn, een kinderopvang in Oud-Turnhout die ik zoveel mogelijk op natuurlijke manier wil invullen.

De kindjes spelen hier met speelgoed van natuurlijke materialen zoals wol en hout. Fruit en groenten zijn biologisch en seizoensgebonden en we proberen zoveel mogelijk naar buiten te gaan. Dan spelen we in de tuin of we trekken er op uit met de bolderkar of bakfiets. Om mee te kunnen moeten de kindjes zelfstandig kunnen zitten. Daarom kunnen kindjes pas komen vanaf 6 maanden.

Om de afvalberg zo klein mogelijk te houden, gebuiken we katoenen luiers. Voor de verzorging van de billetjes worden producten van Weleda gebruikt.

Vanaf 1 september werkt Toermalijn inkomensgerelateerd.
Nieuws

BioShop    25/02/2017


Sinds kort hebben we een nieuwe service bij Toermalijn! BioShop levert hier aan huis. Geïnteresseerden kunnen rechtstreeks bij BioShop bestellen en de boodschappen worden hier op woensdagavond geleverd.


Thorben    25/02/2017


Sinds april vorig jaar hebben wij er een tweede zoontje bij: onze Thorben!


Boomfluiter    08/12/2015


Mijn man, Vincent Sartieaux, is in bijberoep tuinman en boomverzorger. Hij doet dat heel goed dus bij deze wil ik even reclame maken voor hem.
Verzorging en vellen van bomen met verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Hakselen in moeilijk bereikbare stadstuinen. Snoeien van heesters en struiken. Scheren van hagen. Gras maaien en kanten bijsnijden.
Hij werkt onder de naam Boomfluiter en is te bereiken op het nummer 0497 66 87 52.


Uitwasbare luiers    26/11/2015


Voortaan is Toermalijn afhaalpunt voor EngeltjeBengeltje; een webwinkel met uitwasbare luiers en praktische (én mooie) artikelen voor mama, baby en kind.
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kan je van 7u30 tot 20u bestellingen afhalen. Natuurlijk is er ook een voorraad van basisartikelen aanwezig (luiervlies e.d.).
Voor meer informatie over de webwinkel: www.uitwasbareluiers.beToermalijn in opbouw    20/11/2014


Maar kijk, heropbouwen lukt ons ook!! Tot zover hebben we al gedeeltelijk nieuwe elektriciteit, een nieuwe witte muur en schouw, een brede doorgang naast het huis, een stapel hout voor op onze kachel en een mooi reclamebordje voor Kinderopvang Toermalijn naast onze brievenbus.


Toermalijn in afbraak    10/11/2014


Er wordt hard gewerkt in de nieuwe Toermalijn. Vooral het afbreken lukt ons goed! Kachel afbreken, schouw uitbreken, lambrisering afbreken, keuken uitbreken,... Dat gaat ons goed af. Hopelijk gaat het opbouwen even vlot. Ik hou jullie op de hoogte! ;)


Helpende Hand    17/09/2014


Voortaan krijgen we op dinsdagvoormiddag de hulp van Ellen Van Haeren. Ellen woont en werkt in Muylenberg, een instelling voor mensen met een handicap. Naast haar werk in het semi-atelier en het werken met bejaarden in een rusthuis, zocht ze naar een plek om zich te omringen met jonge kinderen. Waar wij heel blij om zijn,een helpende hand is steeds welkom! Ellen helpt mee in de keuken, bereidt het eten voor, maakt de flessen en het sap, wast vuile mondjes en handjes. Ze leest boekjes voor en speelt met hen mee met de blokken of de dieren. Ook van het "luierwerk" is ze niet vies; het potje leegmaken of ongelukjes opvegen, ze doet het allemaal. Waarvoor onze oprechte dank, Ellen! We hopen dat je nog lang blijft!
Toermalijn gaat verhuizen!    12/08/2014


Kinderopvang Toermalijn gaat verhuizen naar de Zweepstraat in Oud-Turnhout!


Internationale Modderdag    12/06/2014


Om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven is in Nepal het idee voor “International Mud Day” ontstaan. Waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Te ervaren hoe je een steen kunt keilen over het water? Hoe het is om slootje te springen of in een boom te klimmen? In onze huidige samenleving gebeurt het ontdekken van de wereld steeds meer via de virtuele wereld. Kinderen komen in aanraking met televisie, computergames, tablets en telefoons.
En dat, terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Via ModderDag willen we ouders, kinderen en hun begeleiders daarvan bewust maken. Want op ModderDag laten we de jeugd weer in aanraking komen met de natuur. Niet alleen omdat het leerzaam is. Maar ook heel leuk! Want vies worden mag op ModderDag!


Ook wij doen vrijdag 27 juni mee aan Modderdag! Wij toveren onze zandbak om in een modderpoel en maken soep en taartjes in onze modderkeuken. Dat wordt smullen!Schuifaf    25/05/2014


We kregen er in onze tuin een nieuwe schuifaf bij. Daar wordt met veel plezier gebruik van gemaakt. Ook met een nieuwe schommel wordt onze tuin er een pak avontuurlijker op.